tiistai 19. tammikuuta 2010

Tattien nakerrus alkaa pian

No niin. Nyt alkaa nurkka olla valmis viimeistelyjä lukuun ottamatta. Tarkoittaa siis sitä, että muodon päälle pitää vielä tehdä havuvanerista kansi, että puhtaanapito helpottuu. On toivottavasti helpompaa muotojen päällä kävellä ja heilua imurin / luutun kanssa kuin muotojen välissä ja takana sompailla miettien miten mankat saisi suosiolla pois.

Eilen tein 1:20 mallin Battery v2:sta ja tajusin, että tatit ovat kooltaan aivan liian suuria, eivätkä ne mahdu kirveelläkään (eikä sirkkelilläkään) tilaan mitenkään päin. Back to drawing board. Yritin laihduttaa tatteja siten, että ne mahtuisivat paremmin.

Aloin olla jo hieman epätoivoinen kun Jani paukahti sisään, totesi että vois yhdistää kaksi tattia yhdeksi isommaksi jöötiksi ja siirtää ne eri paikkaan. Samalla tulisi lisää tilaa, muodot näyttäisi paremmalta, dynokisoja voisi seurata paremmin jnejne. Hyvä, että on kavereita, joilla on aivot kun omat ovat narikassa :D

Nettikin tuli lähes taloon. ADSL-modeemina ollut Zyxel totesi, että eipä päästetäkkään poikaa nettiin, joten netti jäi vielä kytkemättä. Syynä voi tietenkin olla, että aloin asennella modeemia 14h nakertamisen jälkeen. Ehkä se huomenna siitä vielä herää.

Videovalvontalaitteisto tuli kanssa, mutta time lapsea ette näe vieläkään. Syynä on se, että H264 avi:n ulostaminen DVR:stä ulkoiselle medialle tuntuu ottavan iäisyyden. Yritin näppärästi ottaaa DVR:n kovalevyn irti, pistää sen SATA-koteloon ja ovelasti lukea sen sitä kautta. Mutta eihän sekään onnistunut kun kovalevyssä on joku ihme poropietariformaatti, ettei sitä ihmisten käyttikset (lue Mac OSX) tue. Eipä siitä Winkkukaan mitään selkoa ottanut...

Eniveis.... Huomenna alkaa pikkuhiljaa tatin tai siis kahden yhteensulautuneen tatin pystytys. Siinä sitten meneekin aikaa muutama viikko. Koitetaan hoitaa se timelapse kuntoon jossain muodossa niin näette kun muurajaiset sähisee tatin ympärillä.

Battery v2 valmistunee huomenna tai ylihuomenna. Sen jälkeen Tomi jatkaa "aaltomuodon" kimpussa. Ehkä muodon nimeksi tulee Alvar :)

Alla vielä pari kuvaa siitä missä ollaan menossa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti